Vad händer.....

Då var jul och nyår avklarat och vi lämnar ett tungt 2018 bakom oss. Givetvis kommer de som har lämnat oss alltid finnas i våra tankar Hjärta

 

Hästarna är fullt igång och vi har gjort vår första start för detta året i Helsingborg, Trettonspelen.

Alla hästarna hoppade riktigt bra, och var superfräscha och laddade. Nogger gjorde två bra 1,20 rundor, så nästa tävling får han hoppa lite större. Carinjo var nolla i 1,30 och fick placering. I 1.40 hoppade han riktigt bra och gjorde ännu en nollruna men precis utanför placering.

Carippu var också nolla i 1,30 med placering och i 1,40 blev det vinst Cool

 

Så nu blickar vi framåt och ser hoppfullt på säsongen och nästa större tävling blir i Helsingborg igen om några veckor.

 

Fullt upp även med de övriga hästarna, och fölen har vi nu skilts från deras mammor. Ida har vi inte betäckt utan hon ska börja ridas nu och förhoppningsvis under året komma ut på tävlingsbanan och göra bra resultat.

Alli är betäckt ingen med Stakkatol, och kommer att föla under våren.

2-åringen efter Kannatol växer för fullt, och kommer nog bli en rätt stor häst. Händer inte så mycket med henne nu utan hon får gå med fölen (1-åringarna) fram till efter sommaren då inridning väntar.

Lägger upp film från Helsingborg på Carinjo och Carippu.

 

I tidigare inlägg så lovade jag att skriva oftare om vad som händer i vår vardag med bla hästar och tävlingar. Tyvärr har det inte blivit något de senaste veckorna pga tråkiga händelser både bland hästar och familj.

Den 23/11 var vi tvungna att ta bort Europ efter att han hade skadat sig allvarligt i hagen. Det blev en dramatisk upplevelse då Alexandra var hemma själv och hittade honom i hagen. Som tur var kunde våra snälla grannar, Olof och Frida Smith komma bort direkt och vara med henne tills veterinär och jag kom hem.

Detta är ju tyvärr baksidan med att ha djur och man är ju fullt medveten om att dagen kommer. Men det är alltid lika svårt och ledsamt när det väl är dags. Vi är i alla fall tacksamma att han fick hjälp fort och inte behövde lida i onödan.

RIP fina svarta Europ Krossat hjärta

 

Som sagts tidigare så har inte 2018 varit ett bra år för oss, och detta blev ännu ett bakslag.

Nu försöker vi titta framåt på de possitiva saker som finns och hoppas att vi får uppleva ett mycket bättre 2019.

Vi har även gjort vår sista tävling för detta året med Carippu, Carinjo och Nogger. Alla är nu fräscha och fullt igång, så vi kommer att börja tävla direkt när tävlingarna startar upp igen i Januari.

Alla tre hästarna hoppade bra rundor i helgen och nästan 100% felfritt. Carippu var felfri i sina två starter och placerad i båda. Carinjo precis utanför placering och Nogger fick en felfri runda.

Dante var också med och hoppade en 1.15, vilket han börjar göra riktigt bra och stabilt nu. Hade ner en bom, men i övrigt en klockren runda.

 

Har även kommit upp lite bilder från tävlingarna i Egypten, och hoppas kunna lägga till fler Cool

 

 

Då var även sista veckan i Kairo slut, och hade tyvärr lite stolpe ut denna helg. Första dagen fick jag ett pet, annars hade det blivit en placering.

Fredagen hoppade hästen riktigt bra och fick ännu en nollrunda, och en 6:e plac. Till sista dagen valde jag att hoppa en klass högre, och den höjden hade den bara hoppat någon gång tidigare. Fick några onödiga nedslag, men i övrigt var det en riktigt bra runda.

Det bästa var att hästen blev bättre och bättre efter varje gång jag hade ridit den och hästägaren var supernöjd. Hon och alla de andra tyckte att jag hade gjort ett superjobb med hästen på dessa 14 dagar, då de tyckte att jag hade fått en av de sämre hästarna. Men jag trivdes väldigt bra med hästen och kände redan första dagen att det fanns kapacitet och hopp i den, så jag valde att behålla den båda veckorna. Och med facit i hand var det lyckat då jag var den som fick mest placeringar Cool

 

Den sista veckan fick jag en häst till att rida. Den var rätt grön men hade ett stort hopp. Även den hoppade bättre för varje dag trots att jag fick något nedslag per runda.

 

Han även med en del turistande mellan tävlingsdagarna, så blev en tur till pyramiderna och Alexandria bla.

Kommer upp bilder inom kort, så håll utkik.

 

 

Då var första veckans tävlingar slut, och det gick bättre för varje dag. Vi fick rida hästarna ca 30 min på torsdag fm, och då bestämdes vilka vi skulle rida. Jag fick en 8 åring som hade hoppat upp tom 1.30 så jag valde att rida lilla rundan.

Här är tävlingarna torsdag-lördag , så första start var på kvällen. Hade snabb tid men tyvärr blev det två nedslag. Men var ändå nöjd med rundan och hade en bra känsla.

Fredagen gick bättre, och det blev en nollrunda som resulterade i en 6:e placering.

Lördag var det final, och fick till en riktigt bra runda och slutade 2:a Cool

Är inte så många tjejer som tävlar här nere, så jag är den enda tjejen i de internationella klasserna som varit bland de sex främsta.

 

Nu blir det lugnt i några dagar, med lite ridning av hästarna varvat med utflykter. Bla åka till pyramiderna och till Alexandrira. Sen börjar tävlingarna på torsdag igen, och som det ser ut nu så får jag fortsätta att tävla samma häst. Och ev. så får jag en häst till som jag kan hoppa de större klasserna på, och det hade varit väldigt kul.

 

 

Senaste kommentarer

06.07 | 10:11

Söker beg B-kortsbuss. Som har 5 säten. Välvårdad, ej över 12000 mil

...
30.09 | 18:01
Int tävlingar 2019 har mottagit 1
22.03 | 14:22
Till Salu har mottagit 2
16.06 | 12:35
Om oss har mottagit 1