Vad händer.....

2018 blev inte riktigt vad vi hade tänkt oss.....

2018 blev inte riktigt vad vi hade tänkt oss, men som alla vet så blir det inte alltid som man har planerat när det är djur med i bilden.

Och ibland får man ändra sin plan för året flera gånger.

 

Om vi ser tillbaka så började det okej med att tävlingshästarna var fullt igång, och gjorde en bra stabil inomhussäsong i början på året med bla två tävlingar internationellt i Polen för Carippu och Carinjo.

Nogger skulle få följa med på alla meeting framöver för att få rutin och få hoppa flera rundor på samma ställe, men den planen sprack när vi kom upp till Drammen och skulle rida NM.

Han kom till veterinärbesiktingen och där var det stopp. Mindre roligt med en häst som är van vid att vara ute hela dagarna i hage och nu skulle stå på box i fyra dagar. Blir ju inte riktigt samma sak att bara gå ut och promenera ett par gånger om dagen.

Väl hemma så blev det veterinärbesök med bla rönten, ultraljud och till sist magnetröntgen. Och då hittade man en hårtunn spricka i framkotan, som troligtvis har uppkommit under resan upp. Så där sprack hans plan för året då det blev 4 mån konvalcens.

Carippu hoppade bra i Drammen och blev bla placerad i GP och det blev Brons på Lag-NM. Carinjo hade lite stolpe ut, men hoppade även han riktigt bra.

 

Carippu fortsatte att göra bra resultat, men när den varma sommaren kom så fick han problem med sina blodvärden. Han har väldigt låga blodvärden normalt, och vi tar blodprov flera gånger om året för att hålla de på en bra nivå. Men denna sommaren var de extremt låga, vilket innebar sämre prestation på tävling och mycket återhämtning emellan.

Och efter några tävlingar med ojämt resultat så valde vi att inte göra några starter när inomhussäsongen drog igång, utan att han skulle kunna återhämta sig ordentligt och få upp sina värden igen.

 

Detta innebar att Carinjo fick gå lite större klasser, vilket han gjorde bra hela utomhussäsongen. Blev flera bra rundor i 1.45 men stolpe ut i en hel del starter med 4 fel.

Han fick även ta ansvaret när kvalen till Lövsta Future Challenge U25 började nu på hösten, men blev ingen bra start tyvärr. Hoppas på bättre resultat på kommande kvaltävlingar i början på nästa år.

 

Gamla Castello gjorde oss inte besvikna utan fortsatte att plocka vinster och placeringar i sina starter i början på året. Även om han älskar att tävla, så kände vi att det var dags för pensionering då han trots allt är 19 i år. Så han avslutade sin tävlingskarriär i början på sommaren med att bli placerad i sin sista start. Nu är han halvpensionär och är en stor trygghet för fölen.

Snällare häst än Castello får man leta länge efter.

 

Två föl har vi också fått i år, ett stoföl efter Kannatol (Mini) och ett stoföl efter Vivant v/d Heffnick (Viva). Allt var frid och fröjd med dessa tills Viva blev sparkad av det andra stoet, och hela underläppen släppte från käken. Rönten visade inga sprickor eller övriga skador på skelett så det kändes bra, men efter någon månad började det växa en böld i underkäken och vi fick snabbt tid till klinik för operation. Hade varit en liten spricka i alla fall och sen hade det blivit en infektion. Så upprensning av detta in till benet och sen ihopsydd fick hon åka hem och vara konvalscent in några veckor. Men allt läkte bra och det var ett possitivt återbesök hos veterinär som var supernöjd med resultatet. Så en glad Viva med mamma fick komma ut på bete igen resten av sommaren.

 

Nu trodde vi att vi hade fått vad vi skulle med veterinärbesök, men inte. Vi hade släppt vårt 1-årssto på bete med två andra unghästar i år och efter ca 1 månad så blir hon sparkad. Det var bara till att åka och hämta henne och så fick hon sys. Läkte visserligen fort och bra, men tråkigt med unghästar på box mitt i sommaren.

 

Med allt detta som har hänt så har vår planering fått ändras flera gånger som ni säkert förstår, och vi tyckte att nu kan det inte bli värre.

Men det kunde det…. En morgon när vi kom ut till stallet upptäckte vi att det varit inbrott i vår sadelkammaren, och våra tre bästa sadlar var stulna. Det possitiva var att det var i alla fall det enda som de tog med sig.

Men som alla vet så är det inte så enkelt att bara gå och köpa en ny sadel, utan det ska beställas och ofta någon månads leveranstid.

Som tur var så fick Karolina låna en sadel av en kompis som passade, TACK!

Och sen är det allt med polisanmälan och försäkring som ska fixas.

 

Talesättet ”Det som inte dödar, det härdar” känns passande hos oss just nu.

 

Nu blickar vi framåt och vi får verkligen hoppas att vi har haft vårt otursår och att 2019 blir riktigt bra!

 

Men är några månader kvar på detta året och lite glädjeämnen har vi framför oss.

Fölen ska snart skiljas från sina mammor, och då ska vi börja rida Ida som blir 6 år nästa år och som vi tagit två föl på.

Målet är att börja tävla henne nästa år, och henne tror vi mycket på.

 

Nogger är även fullt igång nu så han kommer få göra några starter på de sista tävlingarna som är kvar detta året.

Carippu gör ev. även någon start för att vara fullt igång till säsongen drar igång nästa är.

 

Så med allt detta och övriga saker i livet så har skrivandet givetvis fått stå tillbaka, men ska bli mycket bättre nu framöver och vi kommer att börja redan nästa vecka, på måndag….Då Karolina åker på spännande äventyr två veckor framöver.

 

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

08.09 | 09:35

Hej! Jag behöver hjälp att byta gummimatta på lastluckan till min hästlastbil ( B- kortare). Är det något ni kan göra?
Mvh Kajsa Malmström

...
15.03 | 20:54
Team Kielbasa har mottagit 6
12.03 | 10:37
Om oss har mottagit 2
30.09 | 18:01
Int tävlingar 2019 har mottagit 1
Du gillar den här sidan