Vad händer.....

Återblick 2016

Karolinas inledde året med målet att kvala till Young rider klasserna i Scandinavium. Fram till sista deltävlingen så låg hon tia och det är de tio bästa som får åka. Sista tävlingen är alltid i Borås och det är en prestigefylld tävling med tuffa banor och konkurens.

Efter en säker nollrunda i grunden och en snabb omhoppning så blev det SEGER!

Och Scandinaviumplatsen var säkrad.

 

Alexandra hade också bl.a. Scandinavium som mål då hon var sista års junior, men tyvärr missade hon precis. Ett poäng för lite för att vara bland de som fick åka.

 I Scandinavium blev det 2 placeringar i Young rider klasserna. Inga direkt framskjutna placeringar men det är väldigt speciellt att rida i Scandinavium med banan och atmosfären.

 Därefter var det planering av utomhussäsongen och mål för att ta sig till något mästerskap.

 

Första stora utomhustävlingen blev Aachen, dem hade tävlingarna på den stora dressyrbanan där dem hade klasser under strålkastare vilket var rätt häftigt.

Efter det så bar det av till Baltica Tour, Polen där det var bl.a. Nationshoppning för Young rider och juniorer. Tyvärr blev Nationshoppningen för Young rider inställd. 

Karolina o Carippu var placerade i kvalet till Grand Prix, där det tyvärr blev ett retligt nedslag.

Nationshoppningen för juniorer blev av som planerat och Alexandra var en av de som fick rida. Vi hade redan bestämt från början att det var Carinjo som skulle gå då han hade gjort flera bra rundor i bl.a. 1.40

Tyvärr ingen bra runda där för Alexandra utan blev till att koncentrera sig på Cocktail som gick kringklasserna. Han gjorde bra rundor och i den sista avslutande 1.35 blev det en 2a plac.

 

Efter den tävlingen så blev uttagning till Hagen för Karolina, som är en stor tävling för bara ungdomar upp t. o. m 21 år. Hagen är en av de svåraste tävlingarna med väldigt stora banor och supertuff konkurrens. Är du de allra bästa från varje land som åker dit som ett test inför mästerskap (ungdomarnas Aachen ungefär)

Blev väl inte bästa resultaten där men en stor erfarenhet rikare.

 Efter dessa tävlingar så blev Karolina och Carippu uttagna till NM som gick i Finland. Vi tackade” ja” och gjorde den obligatoriska vet. check inför detta.

Tyvärr så visade det sig att Carippu hade en hålvägg i ena framhoven, och vi stod inför ett beslut som inte var så roligt. Antingen hoppa över NM eller låta hovslagaren fixa hoven så att det skulle bli möjligt att rida. 

Vi tog beslutet att avstå NM och låta hoven läka ut själv då säsongen är lång och ha en frisk häst för framtiden. I och med beslutet att avstå NM så försvann chansen till ett EM…

 

Hovslagaren skar bort stor del av hoven och det blev specialsko.

Blev sen ca två månader från tävlingar då det var viktigt att han inte trampade av sig skon under denna tid.

 

Blev ett två veckors meeting för Alexandra i Jakubowice, Polen där hon red junior touren. Blev många bra rundor och placeringar, bästa resultaten var en 3:e och 5:e plats med Cocktail i junior GP.

 Så nästa mål var att rida utomhus SM som gick i augusti om hoven hade växt ner så att vi kunde fästa skon bättre.

Hoven såg bra ut och efter plastning så kunde skon fästas ordentlig och vi valde att åka.

Efter att inte tävlat på 2 månader så var det en överladdad häst, men för varje runda blev det bättre och i finalen som var 1.50 blev det den bästa rundan resultatmässigt. Red upp sig 7 placeringar och slutade på en 9e plats

Alexandra red Cocktail i junior SM och även hon fick bättre resultat för varje runda. I finalen fick hon bäst resultat och båda slutade totalt på 9:e plats.

Tyvärr efter SM:et så fick Carippu en reaktion av plasten så den åkte av samma dag sen så fick hoven ta den tid den behövde för läkning utan påfrestning av plasten, så han hade tävlingsfritt fram tills inomhus SM.

 

Nästa stora tävling blev som sagt inomhus SM och där blev det BRONS för Karolina och Carippu i Young Rider SM.

För Alexandras del så gav vi upp redan första dagen då Cocktail inte kändes ok och det visade sig sen att han fått en sträckning i ryggen. Då han börjar bli till åren så bestämde vi oss att han skulle få lite extra lång vila och igångsättning innan han börjar tävla igen. Troligtvis kommer första start att bli under mars.

 

Tanken var att detta skulle bli den sista tävlingen för dessa hästar men efter att ha fått en inbjudan till Poznans internationella tävlingar, som var 3*med WC så valde vi att åka

Blev tyvärr stolpe ut i de flesta klasser men mycket rutin fick de med sig och Carippu fick en placering i en klass

Under hösten så kom även Castello igång med tävlandet efter 1års frånvaro efter en sträckning han ådrog sig i hagen…kul att ha honom tillbaka igen så han får följa med som andra häst nu till Carippu, Wille blev ju pensionerad förra året efter Aachen. I höstas så fick vi ett tillskott i form av Gare Du Nord eller Nogger som han kallas, han är 6 i år och vi tror mycket på honom. Tanken är att han ska följa med ut internationellt och gå unghästklasserna och sen kvala till Falsterbo.

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

08.09 | 09:35

Hej! Jag behöver hjälp att byta gummimatta på lastluckan till min hästlastbil ( B- kortare). Är det något ni kan göra?
Mvh Kajsa Malmström

...
15.03 | 20:54
Team Kielbasa har mottagit 6
12.03 | 10:37
Om oss har mottagit 2
30.09 | 18:01
Int tävlingar 2019 har mottagit 1
Du gillar den här sidan