Vad händer.....

Då har vi fått snö och kyla i skåne, och det är väl både för- och nackdelar med det. Fast mest nackdelar då den enda fördel jag kan komma på är att man slipper leriga hagar och hästarCool

 

Varit lugnt på tävlingsfronten sen sist, så blivit mest markarbete med tävlingshästarna dessa veckor men nästa vecka bär det iväg till Helsingborg i 3 dagar.

Båda fölen är helt avvanda nu, och Alli tyckte det var superskönt att få vara själv i både box och hage.

Båda fölen har tagit det väligt bra att bli avvanda och varit väldigt smidigt. Skönt när de anpassar sig fort.

Ida har vi lämnat iväg för inridning, så ska bli roligt och spännande när hon är tillbaka. Då får vi se om hur kommer att bli som vi har hoppats på under dessa år vi tagit föl på henne.

Då var jul och nyår avklarat och vi lämnar ett tungt 2018 bakom oss. Givetvis kommer de som har lämnat oss alltid finnas i våra tankar Hjärta

 

Hästarna är fullt igång och vi har gjort vår första start för detta året i Helsingborg, Trettonspelen.

Alla hästarna hoppade riktigt bra, och var superfräscha och laddade. Nogger gjorde två bra 1,20 rundor, så nästa tävling får han hoppa lite större. Carinjo var nolla i 1,30 och fick placering. I 1.40 hoppade han riktigt bra och gjorde ännu en nollruna men precis utanför placering.

Carippu var också nolla i 1,30 med placering och i 1,40 blev det vinst Cool

 

Så nu blickar vi framåt och ser hoppfullt på säsongen och nästa större tävling blir i Helsingborg igen om några veckor.

 

Fullt upp även med de övriga hästarna, och fölen har vi nu skilts från deras mammor. Ida har vi inte betäckt utan hon ska börja ridas nu och förhoppningsvis under året komma ut på tävlingsbanan och göra bra resultat.

Alli är betäckt ingen med Stakkatol, och kommer att föla under våren.

2-åringen efter Kannatol växer för fullt, och kommer nog bli en rätt stor häst. Händer inte så mycket med henne nu utan hon får gå med fölen (1-åringarna) fram till efter sommaren då inridning väntar.

Lägger upp film från Helsingborg på Carinjo och Carippu.

 

I tidigare inlägg så lovade jag att skriva oftare om vad som händer i vår vardag med bla hästar och tävlingar. Tyvärr har det inte blivit något de senaste veckorna pga tråkiga händelser både bland hästar och familj.

Den 23/11 var vi tvungna att ta bort Europ efter att han hade skadat sig allvarligt i hagen. Det blev en dramatisk upplevelse då Alexandra var hemma själv och hittade honom i hagen. Som tur var kunde våra snälla grannar, Olof och Frida Smith komma bort direkt och vara med henne tills veterinär och jag kom hem.

Detta är ju tyvärr baksidan med att ha djur och man är ju fullt medveten om att dagen kommer. Men det är alltid lika svårt och ledsamt när det väl är dags. Vi är i alla fall tacksamma att han fick hjälp fort och inte behövde lida i onödan.

RIP fina svarta Europ Krossat hjärta

 

Som sagts tidigare så har inte 2018 varit ett bra år för oss, och detta blev ännu ett bakslag.

Nu försöker vi titta framåt på de possitiva saker som finns och hoppas att vi får uppleva ett mycket bättre 2019.

Vi har även gjort vår sista tävling för detta året med Carippu, Carinjo och Nogger. Alla är nu fräscha och fullt igång, så vi kommer att börja tävla direkt när tävlingarna startar upp igen i Januari.

Alla tre hästarna hoppade bra rundor i helgen och nästan 100% felfritt. Carippu var felfri i sina två starter och placerad i båda. Carinjo precis utanför placering och Nogger fick en felfri runda.

Dante var också med och hoppade en 1.15, vilket han börjar göra riktigt bra och stabilt nu. Hade ner en bom, men i övrigt en klockren runda.

 

Har även kommit upp lite bilder från tävlingarna i Egypten, och hoppas kunna lägga till fler Cool

 

 

Senaste kommentarer

06.07 | 10:11

Söker beg B-kortsbuss. Som har 5 säten. Välvårdad, ej över 12000 mil

...
16.06 | 12:35
Om oss har mottagit 1
13.03 | 11:22
Fotoalbum har mottagit 1
19.01 | 21:04
Filmer har mottagit 1